Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kilden. Synagogen i Krystalgade, rundvisning

DEC
07

Kilden. Synagogen i Krystalgade, rundvisning


Dato Onsdag d. 7. december 2022, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Sted Hundige Kirke, Eriksmindevej 20, 2670 Greve
Pris
20 kr
Kilden. Synagogen i Krystalgade, rundvisning

Tag med og se synagogen og hør om den jødiske kultur og tro. Rundvisningen varer fra kl. 11.30 - 12.30. Derefter kan vi spise sammen på en cafe i området. Rollator kan medbringes i synagogen.
Tilmeldingsfrist 24. november 2022. Navnene på deltagerne oplyses til synagogen.
Mødested: Hundige Station ved 7eleven kl. 10.00

Københavns Synagoge er tegnet af professor G.F. Hetsch i ny-klassicistisk stil med tydelig inspiration fra old-ægyptisk kunst. Synagogen blev indviet i 1833 og udmærker sig som en af verdens smukke og særegne synagoger. Der er kun sket få bygningsmæssige forandringer og alligevel forekommer bygningen “moderne” og som en blanding af orientalsk og dansk kultur.

Byggestil: Allerede udefra er det værd at lægge mærke til de 12 søjler, som udgør en del af gitteret mod Krystalgade, og som er symbol for Israels 12 stammer. Bygningens facade er trukket tilbage i forhold til gadens andre ejendomme. Dette var et krav fra myndighederne ved opførelsen, for at synagogen ikke skulle virke dominerende og prangende i gadebilledet. Det var stadig kontroversielt at give tilladelse til at opføre et jødisk gudshus i 1833.