Tirsdag d. 11. juni 2019, Kl. 09:00 til kl. 18:00

Turen går til Nordsjælland, hvor vi besøger Gilleleje Kirke, hvis kirkeloft blev brugt som skjul under 2. Verdenskrig i forbindelse med mange jøders flugt til Sverige.
Tove Udsholt, som var et af 3 jødiske børn, der blev skjult i byen under
resten af krigen, vil fortælle i kirken og guide os rundt i Gilleleje.

Derefter kører vi videre mod Restaurant Fyrkroen, der ligger øst for Gilleleje,
og hvor vi indtager middagen. Efter middagen, og inden bussen kører videre, er det muligt at se og måske komme op i det gamle Nakkehoved Fyr, som ligger lige ved siden af Fyrkroen, et oprindeligt Kulfyr, som nu er Fyrhistorisk Museum.

Derefter går turen videre til Søfartsmuseet i Helsingør. Søfartsmuseet er en stor oplevelse både arkitektonisk og maritimt. Det var den verdensberømte tegnestue BIG med arkitekt Bjarke Ingels i front, der løb med sejren i konkurrencen om at få lov til at udforme det nye museum. Museet er bygget i den gamle dok og er arkitektonisk passet meget fint ind i det bestående miljø og er placeret lige ved siden af Kronborg Slot.
Der er en både spændende og omfattende udstilling på Søfartsmuseet og midtvejs tager vi et tiltrængt hvil i museets Café og får eftermiddagskaffen serveret, inden vi fulde af indtryk sidst på eftermiddagen vender snuden hjemad.

Afgang fra Kildebrønde kirke kl.8.50
og kl.9.00: fra Hundige Kirke.

Tilmeding nødvendig. Begrænsede pladser.

Billetter sælges ved Hyggeligt Samværs arrangement d. 14. maj. Derefter fra kirkekontoret.

Hyggeligt Samværs Skovtur
275 kr.