Hyggeligt Samvær - sidste planlagte arrangementer - tilmelding

OKT
13

Hyggeligt Samvær - sidste planlagte arrangementer - tilmelding


Dato Tirsdag d. 13. oktober 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Hundige Kirke, Eriksmindevej 20, 2670 Greve
Medvirkende
X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten
Pris
15 kr

Tilmelding her: Hyggeligt Samvær - sidste planlagte arrangementer d. 13. oktober kl 14.00

Lyder Transnistrien, Gagausien, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gorno-Badakshan bekendt og som kandidater til dit næste rejsemål? 

Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina, hvor vi dykker ned i historien for at forstå nutidens spraglede verdenskort. 

Jan Tvernø tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker som ingen anerkender og til autonome regioner, som indfører deres egne tidszoner, fordi de egentlig identificerer sig mere med nabolandet end det land de nu officielt er en del af. 

Jan Tvernø blev på sin første rejse i en tidligere sovjetrepublik fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 25 år efter Sovjetunionens kollaps. En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historie, persondyrkelse, evig selvhævdelse og glemte konflikter. Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, plasticpenge, menneskeskabte miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler, Gucciure og mondæne caféer. Samtidig skildres også nogle smukke nationer med gamle traditioner, gæstfrie befolkninger og dramatisk historie.

 På grund af pladskrav er foredraget i kirkerummet, og der vil ikke være kaffebord